İstanbul Ticaret Borsası

 


  • HABERLER
  • PERIOD OF "ALLERGEN INFORMATION" FOR FOOD SECTOR
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    PERIOD OF "ALLERGEN INFORMATION" FOR FOOD SECTOR
    (02.01.2020 . 14:05:27) (Okuma: 306)

    As of 1 January 2020, many important regulations were put into effect within the scope of the “Turkish Food Codex Regulation on Food Labeling and Informing Consumers’ published in the Official Gazette dated January 26, 2017 and numbered 29960.

     

    According to the regulation, it is obligatory to provide allergen information to the consumer for foodstuffs in restaurants, canteens, schools and hospitals which provide ready-to-eat meals as of January 1, 2020 and to make nutritional notifications in pre-packaged foods.